ΠΛΟΗΓΗΣΗ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Παραγωγή

Το καβούρδισμα του καφέ

Η διαδικασία του ψησίματος του καφέ (καβούρδισμα) είναι από τα  πιο καθοριστικά στάδια στην επεξεργασία του καφέ. Είναι εκείνη η διαδικασία που θα προσδώσει την τελική γεύση του. Η μεταμόρφωση ενός κόκκου καφέ από τη συγκομιδή του στο δέντρο μέχρι το φλιτζάνι απαιτεί εξαιρετική γνώση και εμπειρία αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Με αυτά σαν εφόδια, είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία καβουρδίσματος που ακολουθούμε είναι κάθε φορά το ίδιο τέλεια και σταθερή ανά κόκκο καφέ.
Το νερό
Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την γεύση του καφέ, είναι το νερό. Φυσικά η ποιότητα του νερού δεν επηρεάζει μόνο τη γεύση του καφέ αλλά επηρεάζει και τη μηχανή του καφέ. Ο κύριος εχθρός της μηχανής είναι τα άλατα που δημιουργούνται από το νερό που περνάει στο boiler και στις σωληνώσεις. Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ένα φλιτζάνι καφέ το 98% αποτελείται από νερό και το υπόλοιπο 2% από τις ουσίες του καφέ, καταλαβαίνει σε τι βαθμό το νερό επηρεάζει την ποιότητα του ροφήματος. Έως σήμερα έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον καφέ σαν πρώτη ύλη, στη μηχανή του espresso, στο μύλο και βεβαίως στο χέρι του barista για την παρασκευή ενός ροφήματος. Λίγοι είναι όμως εκείνοι που ασχολούνται με την ποιότητα του νερού και επενδύουν σε τεχνολογίες επεξεργασίας του νερού. Είμαστε από αυτούς που μπορούν να προτείνουν τα κατάλληλα συστήματα επεξεργασίας και φίλτρα νερού έτσι ώστε να διασφαλίζεται το γευστικό αποτέλεσμα της παραγωγής καφέ σε κάθε γουλιά.